Dit is dé sport van dit moment

Wil jij dit nieuwe jaar meer bewegen en ben je nog op zoek naar een leuke sport voor jou en je vrienden? Dan is padel misschien wel dé sport voor jullie! Deze sport is zeer toegankelijk én bovendien ook erg leuk om te doen! Omdat de sport nu zo populair is, kun je hem op veel plaatsen beoefenen, zo is er altijd wel een vestiging bij jou in de buurt!

Probeer padel zelf

Een club met vestigingen door heel Nederland is: The Padellers. Zo hebben ze bijvoorbeeld padel Breda waar je terecht kunt. Het fijne aan deze sport is dat het binnen beoefend kan worden. Zo kun je heel het jaar sporten, zonder hierbij in de regen te moeten staan. Indoor padel staat garant voor veel beweging en plezier. Het is een racketsport met elementen uit tennis en squash. Het is een terugslagspel dat enkel of dubbel wordt gespeeld. Vaak is dit op een rechthoekig terrein omringd door U-vormige glazen of betonnen wanden. De bal blijft de hele tijd in het spel, dit zorgt voor langere rally’s en levert meer spelplezier. Strategie is bij padel belangrijker dan kracht. Zo heeft iedereen een kans om te winnen!

Waarom is het belangrijk om meer te bewegen?

Beweging is zeer belangrijk voor ons. Het zorgt ervoor dat je fysiek en mentaal gezonder blijft. Het is aanbevolen voor volwassenen om minstens een half uur per dag in beweging te zijn, bij jongeren en kinderen is dit zelfs één uur. Kom jij nu aan je dagelijkse beweging? Naast dat je bijvoorbeeld een paar keer per week kunt padellen met je vrienden, is het ook goed om zelf daarnaast nog manieren te vinden om aan genoeg beweging te komen. Je zou bijvoorbeeld kunnen gaan voor een sportschoolabonnement of ga bijvoorbeeld zwemmen.

Beweeg ook praktisch

Ook kun je op andere manieren aan je dagelijkse beweging komen. Bijvoorbeeld door wat vaker de fiets te pakken voor kleinere afstanden of ga eens vaker een rondje wandelen na het avondeten. Wanneer je wat verder weg woont van school of werk, kan het misschien helpen om een elektrische fiets aan te schaffen. Zo ben je wel lekker in beweging, maar gaat het fietsen een stuk sneller en gemakkelijker. Zo kom je altijd op tijd aan en blijven je oksels lekker droog! Als scholier met het openbaar vervoer krijg je stiekem ook al best wat beweging. Je moet vaak een stukje lopen van bushalte naar bushalte en vaak is dit in principe al genoeg om het halfuurtje te halen. Maar, sporten is nooit verkeerd voor je, dus probeer het zeker nog vaker te doen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *